Tweeter button
Linkedin button
Boete ondernemer

Boete ondernemer

In Nederland worden de openingstijden van winkels bepaalt door de Winkeltijdenwet, gemeentelijke verordeningen en bepalingen. Op zich een prima zaak dat openingstijden zijn gereguleerd.
Onlangs werd ik geconfronteerd met het volgende:
Betreffende ondernemer huurt een winkelruimte ten behoeve van de exploitatie van een bakkerij in een winkelcentrum. Op enig moment gaat de ondernemer een week met vakantie en sluit de winkel voor een week. In deze week van vakantie ontvangt de ondernemer een brief van zijn verhuurder met daarin vermeld een boete voor elke dag dat zijn winkel was gesloten. De sluiting zou in strijd zijn met het huishoudelijk reglement geldende voor het winkelcentrum. De winkelsluiting zou het winkelcentrum schade toe brengen.

In de Winkeltijdenwet is dit inderdaad niet geregeld. Ik kan begrijpen dat er wetten, reglementen en bepaling zijn waar elke ondernemer zich aan dient te houden, maar is het niet bizar dat een ondernemer zich nu ook moet wapenen of een artikel moet op nemen in het huurovereenkomst voor het feit dat hij of zij de welverdiende vakantie wil/kan opnemen? Hoe zit ‘t met uw huurcontract/huishoudelijkreglement?

Jan Haakman - Jan Haakman heeft een passie voor cijfers en Solid Figures is uw partner bij het zoeken naar de beste manier om cijfers te interpreteren.

Laat een reactie achter

rss

Recente Tweets

    No public Twitter messages.