Tweeter button
Linkedin button
Financieel controller

Financieel controller

Heeft u als directie en management behoefte aan ondersteuning bij het besturen en beheersen van uw organisatie? Bent u op zoek naar een specialist die in staat is veranderingen te realiseren en resultaten te boeken die een blijvende waarde toevoegen aan uw bedrijf?

Met een analytische blik op de cijfers, bieden wij u meerjarenplanningen, periodieke financiële rapportages, fore-casts, ontwerpen en beheersing van management informatiesystemen of het bewaken van de financieel positie en resultaten in het bedrijf. Solid Figures biedt u een concreet en effectief pakket van ondersteuning bij het oplossen van administratieve problemen en het upgraden van organisaties.

Optimalisatie financiële processen
Transparantie is de hofleverancier (het toverwoord) voor de besturing en beheersing van organisatie en belanghebbenden. Beheersing en optimalisatie van financiële processen op het gebied financial accounting, interne en externe verslaggeving en integratie en consolidatie. Dit is wat elke organisatie nodig heeft en hiermee kunt u gestructureerd en gestroomlijnd uw organisatie runnen.

Consolidatie
Consolidatie is meer dan alleen maar cijfers bij elkaar optellen. Voor interne en externe doeleinden een goede en juiste translatie (vertaling) naar juiste valuta en de eliminatie van intercompany transacties en standen elementair. Alleen dan kan een organisatie de geconsolideerde cijfers gebruiken. Vooraf gedefinieerde kerncijfers, stelt het management in staat goed inzicht te krijgen in haar huidige financiële positie en dit kan worden gebruikt als stuurinformatie om er zeker van te zijn dat de organisatie zijn doelen nastreeft.

Consolidatie van de business units zal ervoor zorgen dat de verantwoordelijkheid en het eigenaarschap van de data wordt verspreid door de organisatie over de verantwoordelijke eenheden.

Werkkapitaal
‘Cash is king’ is een gevleugelde uitspraak in de huidige kredietcrisis. Optimalisatie van werkkapitaal is van groot belang om ervoor te zorgen dat er voldoende cash beschikbaar is voor de aandeelhouders, zodat investeringen zelf gefinancierd kunnen worden en de cash conversion cycle verbeterd wordt. In de processen zit vaak veel cash opgesloten en daarom richten organisaties zich op het vrijmaken van werkkapitaal door het optimaliseren van de processen. Door het verbinden van de primaire processen met de financiële processen ontstaat inzicht in quick winst, het werkkapitaal en verbeterpotentieel. Solid Figures ondersteunt bedrijven hierbij en levert een structurele bijdrage aan het realiseren van werkkapitaal verbetering.

* Begin met het einde voor ogen, Stephen Covey

Jan Haakman - Jan Haakman heeft een passie voor cijfers en Solid Figures is uw partner bij het zoeken naar de beste manier om cijfers te interpreteren.

Laat een reactie achter

rss

Recente Tweets

    No public Twitter messages.